Sportoló igazolt vakcinaközvetítőnek

2021.03.17. 15:27

Múlt hét csütörtökön tette közzé a kínai és orosz vakcinabeszerzéseiről szóló megállapodásokat Gulyás Gergely, ennek kapcsán pedig kiderült, hogy a kínai vakcina egy közvetítő cégen keresztül érkezhetett Magyarországra, ez a Danubia Pharma Kft., ennek tulajdonosa pedig a Syntonite Med Zrt., ami önmagában nem mond túl sokat, de a Direkt36 kiderített néhány érdekesnek tűnő dolgot.

Az egyik ilyen például, hogy a cég vezérigazgatója Tuza Máté, akinek korábban csak kisebb tanácsadó cégekben volt, illetve van tulajdonrésze. A két tulajdonos Kovács József és Gergely Csaba, utóbbinak annyi tapasztalata van, hogy korábban összesen egy cégben volt tulajdonos, ami ellen egy évvel a megalakulása után végrehajtási eljárást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Gergely Csaba pedig 2010 elején el is hagyta a céget.

A lap arról is ír, hogy az elmúlt 11 évben más vállalkozása nem volt, viszont a férfi korábban a Ferencváros és az Újpest igazolt jégkorongjátékosa volt, 2013-ban vonult vissza. Megjegyzik, hogy Gergely Csaba még ma is hódol szenvedélyének, ugyanis jelenleg a Zuglói Piranhák nevű amatőr hokicsapat edzője, miközben állítólag egy energiaital-gyártó cégnél dolgozik alkalmazottként.

A Direkt36 telefonon elérte a férfit, de ő csak annyit mondott, hogy semmit nem tud a fentebbiekről mondani, majd bontotta a vonalat. Kinyomozták azt is, hogy a Danubia Pharma tulajdonosa a tavaly novemberi tulajdonosváltás előtt Lachmann Norbert volt, aki üzleti szálon kötődik ahhoz körhöz, amely a tavaly tavaszi lélegeztetőgép-bizniszből gazdagodott.