Vona Gábor szerint az Orbán-kormány direkt diszkriminálja a külföldön élő magyarokat

2021.03.17. 07:50

Elindította az online népszavazást Vona Gábor, amelynek tárgya, hogy a külföldön dolgozó magyarok levélben szavazhassanak a hazai választásokon. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, már több mint hatezren szavaztak eddig. Vona szerint meg kell szüntetni a diszkriminációt, hogy akik külföldön tartózkodnak és rendelkeznek magyarországi lakcímmel nem, míg a határon túliak szavazhatnak levélben.

Szerinte az Orbán-kormány nem akarja, hogy ezek az emberek részt vegyenek a választáson. Úgy véli, hogy többségük az ellenzéki pártokat támogatná, és emiatt diszkriminálják őket. Vona Gábor azt mondta, külföldi hovatartozástól függetlenül a magyarok állampolgárok megérdemlik azt a könnyítést, hogy levélben szavazhassanak. Ez amiatt is fontos lesz, ha esetleg jövőre a járványhelyzet még mindig nehezítené az utazást.

Vona Gábor beszélt arról is, hogy a Jobbikhoz sok baráti kapcsolat köti, de nem vágyik vissza a pártba, a jelenlegi magyar politikába sem. Ahhoz, hogy választást nyerjen az ellenzék, a Jobbik volt elnöke szerint meg kell szólítani a bizonytalanokat és azokat, akik kiábrándultak a Fideszből. Erre viszont nem lát törekvést az ellenzéki pártok részéről.