Berki Krisztián: Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak, ezért vádoltak meg

2021.03.18. 07:59 Módosítva: 2021.03.18. 08:00

Berki Krisztián interjút adott a Borsnak, amelyben elmondta: véleménye szerint a főváros nehéz anyagi helyzete miatt emelt vádat ellene az ügyészség. 

A celeb megerősítette, hogy valóban róla szól az az ügyészségi indítvány, amelyben egy meg nem nevezett személyre letöltendő börtönbüntetést kértek. Ügyvédje, dr. Szilágyi Roland viszont azt mondta: egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy vádemelés történt volna.

Meglepve tapasztaltam, hogy a médiából kell megtudnom: ügyfelem, Berki Krisztián ellen »elviekben« vádat emeltek

– közölte.

Hozzátette azt is, hogy az ügyet a nyomozóhatóság már egyszer lezárta, ezért különösnek tartaná, ha az ügyészség olyan személlyel szemben kérne börtönbüntetést, aki ellen már megszüntették az eljárást. „Akkor tudok erről bővebben beszélni, ha a nyomozati iratokat vagy a tényleges vádiratot megismertem” – fejtette ki. 

A Borsnak azonban nemcsak az ügyvéd, hanem Berki Krisztián is nyilatkozott.

Nem értem, hogy ez a baleset miért került újra napvilágra, túlzásnak tartom az indítványt is 

– fogalmazott.

Hozzátette: véleménye szerint az is furcsa, hogy az ügyészség Facebook-oldalán most került elő a videó – bár ezt annak tulajdonította, hogy vélhetően vele akarják „hirdetni” az oldalukat.

Kifejtette továbbá, hogy szerinte nem ő hibázott a balesetben, mivel a busz sofőrje direkt szaladt bele az autójába. Ennél is meredekebb kijelentés azonban az, hogy úgy gondolja, a főváros nehéz anyagi helyzete miatt vádolták meg. „Ez közúti baleset volt, amiben azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni,

mert Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak 

mondta

A celeb felesége eközben úgy nyilatkozott: furcsának tartja, hogy férjét akkor akarják eltiltani a közügyektől, amikor éppen „politikai karriert” akar építeni.