Bitcoinért szerezte a drogszállítmányt a darkneten

2021.03.19. 11:28

Nemzetközi műveletsorozat keretében fogtak el egy újabb darknetes kábítószerkereskedőt, akitől több mint két kilogramm amfetamint foglaltak le – tájékoztatott a rendőrség.

Mint közölték, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya január óta szoros együttműködésben dolgozik külföldi partnerszervekkel az online térben történő illegális kábítószerkereskedelem visszaszorítása érdekében. Ennek keretében már korábban is több sikeres akciót hajtottak végre darknetes kábítószerkereskedőkkel szemben.

Két hete rendeltek el nyomozást a 28 éves B. Balázs ellen, miután megállapították, hogy a férfi tavaly november óta három alkalommal rendelt Németországból vélhetően jelentős mennyiségű kábítószert, amiért bitcoin kriptovalutával fizetett.

A nyomozók az utolsó szállítmány beazonosítását követően szervezett akció keretében kedden délután Balatonfüreden csaptak le a drogkereskedőre. Összesen 2,1 kilogramm amfetamint foglaltak le, melynek feketepiaci értéke meghaladja a hatmillió forintot.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.