Karácsony Gergely: Nincs kormánypárti és ellenzéki oltás

TRAL9227
2021.03.19. 11:56

Nincs kormánypárti oltás és nincs ellenzéki oltás. A magyar parlamentben nincs egyetlen párt sem, amely ne világos, átlátható és gyors oltási programot akarna, Budapesten nincs egyetlen olyan polgármester sem, aki ne tenne meg mindent, tényleg mindent annak érdekében, hogy a városban, az egyes kerületekben élők minél hamarabb, minél zökkenőmentesebben megkapják az oltásokat − jelentette ki Karácsony Gergely Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Ha a bugyuta fideszes terminológiát akarnám használni, azt írnám: minden parlamenti párt és minden fővárosi polgármester oltáspárti

− tette hozzá a főpolgármester, aki szerint az oltásoknak jóval nagyobb a tétjük, illetve az oltási programnak jóval komolyabb dolognak kellene lennie, mint hogy kicsinyes politikai játszmákra használja bárki is.

A súlyos és tragikus helyzet továbbra is az együttműködést és az együttérzést, az őszinte és világos beszédet követeli meg, és nem a politikai lózungokat, végképp nem a sikerpropagandát

− emelte ki Karácsony Gergely, aki szerint épp emiatt „aljas az a hazug kampány, amibe a lakájmédia kezdett Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester ellen”. Szerinte „igazán méltatlan”, hogy ebbe a miniszterelnök is belekeveredett.

Mint írta, a kerület polgármestere az ellen emelt szót, hogy a kerületébe küldött és ott fel nem használt vakcinákat a kormányhivatal visszarendelte. Kérte, hogy a visszarendelt vakcinákat mielőbb pótolják, mert a kerület átoltottsága még mindig alacsony szintű, így csak „azt tette, ami a dolga”. A főpolgármester továbbra is hangsúlyozza: engedjék az önkormányzatokat segíteni az oltási program lebonyolításában.

Szaniszló Sándor pestszentlőrinci DK-s polgármester csütörtökön közölte Facebook-oldalán, hogy „elfogtak egy levelet”, amely szerint a kormánymegbízott értesíti a háziorvosokat, hogy a megmaradt Sinopharm vakcinákat elszállítják a praxisokból. Azt írta: ezek a vakcinák azért maradtak meg, mert a kerületi páciensek nagy része egyszerűen visszautasította őket, és az elhibázott oltási rendszer miatt azok sem kaphatják meg, akik viszont elégedettek lennének vele.

Hangsúlyozta, ő csak tájékoztatni akarta a kerületieket, de a kerület fideszes politikusa „erre ugrott rá”, és félrevezette a kerületi közvéleményt. Hozzátette:

Eddig kértem, most határozottan felszólítom Lévai Istvánt és a Fideszt, hogy fejezze be a hazugságok terjesztését, fejezze be az egyébként is botrányos oltási káosz további gerjesztését, fejezze be a kormányhivatal meghazudtolását.

Szerinte Lévainak Facebook-politizálás helyett el kellene kezdeni a kerületért dolgozni.

Az önkormányzatok és a kormány között akkor bontakozott ki vita, amikor Karácsony Gergely főpolgármester közölte, hogy szerinte az oltási terv káoszba fulladt, ezért levélben ajánlotta fel a segítségét Orbán Viktornak a probléma együttes megoldására.

Nem sokkal később reagáltak a főpolgármester levelére. Mint kiemelték: nem oltópontból van kevés, hanem vakcinából, ugyanis a brüsszeli vakcinabeszerzésből továbbra is kevés vakcina érkezik, és a hírek szerint a következő hetekben még az ígértnél is kevesebb jön majd. Továbbá arra kérték Karácsony Gergelyt és a baloldali polgármestereket, hogy fejezzék be a zavarkeltést.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön