Orbán Viktor az operatív törzs ülésén kezdett, bejelentések jönnek

2021.03.19. 06:33

Hamarosan kiderül, hogy az intézkedések enyhítését megelőzik-e további szigorítások, Orbán Viktor fél nyolckor a Kossuth rádióban nyilatkozik a változásokról. A beszélgetésről az Index részletesen beszámol. A miniszterelnök a Facebook-oldalán már megosztotta, hogy megérkezett az operatív törzs ülésére. 

A számok rosszak, ezért nincs itt az ideje a lazításnak – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: ha kellően gyorsan oltanak, ha kellően sokan regisztrálnak oltásra, akkor negyedik hullám már nem lesz. Már nem években és fél években, hanem hetekben és napokban kell számolni azt az időt, hogy az intézkedéseken lazítani lehessen – mondta a miniszter. 

Hozzátette: soha annyian még nem töltöttek ki online konzultációt, mint a nyitásról szólót, az eredmények alapján fognak dönteni majd a lépésekről. Többlépcsős újraindításban gondolkodik a kormány, ezt az oltottsági mértékhez kötik. Gulyás Gergely azt már tegnap cáfolta, hogy regionális lezárásokat vezetnének be.