Közeledik a választás, egy fideszes képviselő húsvéti csomagot oszt a szegényeknek

2021.03.21. 10:02 Módosítva: 2021.03.21. 12:50

Húsvéti csomaggal kecsegteti Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú, miskolci központú választókerületének parlamenti képviselője, a fideszes Csöbör Katalin a város ismert szegénynegyedének, Avasnak a lakóit.

A politikus szórólapon tudatta a hírt, azt írva, hogy a csomagok korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért regisztrálni kell. Ezt március 26-ig lehet egy előre megadott telefonszámon vagy e-mailben megtenni. A szórólapot Csöbör Katalin a Nő a Siker Alapítvány alapítója nevében írta alá. Egyébként a szervezet kuratóriumának egyik tagja nem más, mint Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége.

A Magyar Hang cikke szerint a képviselőnek nagy tapasztalata van a különböző választási célú osztásokban, korábban ugyanis tűzifát és ételt is osztott Avason. Az is érthető, miért folyamodik ilyen eszközökhöz: a következő magyarországi parlamenti választást 2022 tavaszán tartják, Csöbör Katalin pedig 2018-ban mindössze 127 szavazattal nyert a választókerületben, így jutott mandátumhoz.

A Nő a Siker Alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott reagáló közleményében azt írja, nem előre megtervezett akciók keretében döntenek arról, hogy éppen milyen segítséget nyújtanak a rászoruló családoknak, mert ez a hozzájuk beérkezett felajánlások függvénye. Ha élelmiszercsomagot ajánlanak fel, azt próbálják meg a leginkább rászorulókhoz eljuttatni, ha pedig tisztítószer- és fertőtlenítőszer érkezik, akkor azt.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy kialakítottak egy konditermet Miskolc belvárosában a mozgássérültek számára. Az alapítványnak van egy középiskolások számára indított ösztöndíjprogramja is, amelynek keretében a matematika és fizika tantárgyból kiemelkedően teljesítő tanulók előmenetelét segítik.