Két órát kellett várni, csúcsot döntöttek az esztergomi kórházban

2021.03.21. 10:06

Minden eddiginél több embert oltottak be egy nap alatt az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban – tudta meg az Index. 

Több mint 700 embert oltottak be

szombaton az oltóponton, akik két napra, szombatra, illetve vasárnapra kaptak időpontot, azonban a vártnál messze többen jelentek meg.

Az oltásra érkezőket nem küldték el, türelmet kérve a megjelentektől

szabadnapos orvosokat, egészségügyi dolgozókat rendeltek be

– olvasható az egyik helyi hírújság közösségi oldalán. A nagyobb számban megjelent oltásra várakozók miatt torlódás alakult ki, erről tegnap több híroldal is beszámolt. Egy kísérő beszámolója szerint

1 óra 52 perce állunk sorban, pontosabban ennyivel vagyunk a behívási időpont után. Még 5 méter az épület bejáratáig. A sor mögöttünk még hosszabb lett.

Több kórházi dolgozó azonban kiemelte; a minősítésnek nincsen helye, ugyanis: 

azon az oltóponton hetek óta fáradhatatlanul dolgoznak. 

Mint írják, a kialakult sor oka nemcsak a megjelentek nagyobb száma, az ajánlott 1,5 méteres távolság is hosszúra nyújtotta a sort. Emellett hozzátették: az idősek sorában állók számára székeket biztosítottak, illetve a várakozás idejére teát, vizet kaptak.  

A KÓRHÁZ INTÉZKEDETT, ÉS VILLÁMGYORSAN FELÁLLTAK AZ ÚJ OLTÓPONTOK ORVOSSAL, SZEMÉLYZETTEL, ADMINISZTRÁCIÓVAL, ÉS ESTE NEGYED 7-RE BEOLTOTTÁK AZT A 732 EMBERT, AKI EGY NAPON JELENT MEG A KÉT NAP HELYETT

– derült ki a posztból. 

A kórház vezetősége gyors átszervezéssel több mint 700 várakozó számára tudta biztosítani egyetlen nap alatt a vakcinát.