Mende polgármesterét nem érdekelte a koronavírus-járvány, elment vakációzni Zanzibárra

2021.03.22. 08:17

Zanzibár tengerpartján tette elviselhetőbbé a koronavírus-járvány harmadik hullámának sanyarú időszakát Kaszanyi József, a Pest megyei Mende polgármestere és családja március elején – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán idézte fel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök március 5-i rádióinterjújában kért meg mindenkit, hogy a koronavírus-járvány miatt halassza el „a veszélyes helyekre” tervezett luxusvakációkat.

Hadházy szerint ez az újabb eset is bizonyítja, hogy a magyarok „nagy ívben lesajnálják” a miniszterelnök kérését. A polgármester az orbáni bejelentés idején már Zanzibáron volt. Legutóbb egyébként Orbán Viktor barátjáról, a milliárdos vállalkozóról, Mészáros Lőrincről derült ki, hogy luxus magánrepülőgéppel utazott el Dubajba még a március 15-i hosszú hétvégén. 

Hadházy Ákos beszámolt arról is, hogy néhány hónappal ezelőtt szétnézett Mendén, mert felkeltette az érdeklődését az, hogy Kaszanyi József polgármester a lányával együtt 140 millió forintos EU-s támogatást kapott a Vidékfejlesztési Programból. Az elvileg független, de a gyakorlatban a Fidesszel nagyon jó kapcsolatokat ápoló faluvezető falusi vendégházat és vágóhidat épített, és helyi fejlesztési stratégiákat valósít meg – jegyzi meg a politikus, hozzátéve, hogy a falusi vendégház helyett inkább egy lakóházra hasonlító épület lett, amelyről leszedték az EU-s táblát.