Kővel dobálózott egy felbőszült sofőr

2021.03.22. 10:37

A Miskolci Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki némi szóváltás után vitapartnereit és egy teherautót is kövekkel dobált meg – tájékoztatott róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség beszámolójából kiderül, hogy egy férfi 2020. szeptember közepén, a kora délutáni órákban Miskolcon gépjárművel közlekedett, majd az egyik utcában építési területhez ért, ahol egy tehergépjármű parkolt. Az autó sofőrje úgy vélte, hogy a szűk útszakaszon nem tud továbbhaladni, mert útját állja a jármű, ezért kiszállt az autójából, és támadó hangnemben kérdőre vonta az elsőként vele szembejövő férfit az építkezésről. Több sem kellett, a két fél között intenzív szócsata alakult ki, amelybe az építkezésen dolgozó két munkás is beszállt. 

A túlerőt a továbbhaladni akaró sofőr különös módon kezelte, köveket Szedett fel az utcáról, és azokkal dobálta meg vitapartnereit, végül pedig elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a kődobáló férfi büntetlen előéletű, ezért tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetést kértek ellene.