Ötvenezer forintot ígértek az időseknek, ha beoltatják magukat

2021.03.22. 17:27

Néhány csaló pénzt ígért Dombóváron több idős embernek is cserébe azért, ha beoltatják magukat, de valójában csak a bankszámlájuk és bankkártyájuk adatait próbálták megszerezni – közölte a police.hu.

Egy dombóvári nő tett először bejelentést arról, hogy egy ismeretlen személy felhívta őt és közölte vele: azok, akik jelentkeznek az oltásra, 50 000 forintot kapnak a helyi önkormányzattól. A telefonáló azt is mondta az asszonynak, hogy

ehhez nem kell mást tennie, mint összekészítenie a bankszámla- és bankkártyaadatait és egy borítékba tennie.

A nő ezt el is hitte, és az iratait még a beszélgetés közben összeszedte, szerencséjére azonban megszakadt a vonal, így végül nem tudták megkárosítani.

Az eset után több tucat ehhez hasonló bejelentés érkezett a Dombóvári Rendőrkapitányságra.

Ezek közül három esetben a sértettek át is adták adataikat a csalóknak, akik több százezer forinttal károsították meg őket.

A rendőrök nyomozást indítottak, és ennek eredményeképp március közepére négy embert állítottak elő.

A csalásokat állításuk szerint egy 26 éves pécsi férfi és 25 éves élettársa, valamint egy 33 éves hegyhátmaróci lakos és az ő 35 éves felesége követhette el.

A rendőrség eddig 3 rendbeli csalás bűntett, továbbá 20 rendbeli csalás bűntett kísérletének elkövetésével gyanúsította meg őket. A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai kérték, hogy mindazok, akik az elmúlt időben hasonló tartalmú telefonhívást kaptak, jelentkezzenek náluk – közölte a rendőrség.