Ifj. Orbán Győző nyert egy közbeszerzést

2021.03.23. 06:36

„Orbán Viktor egyik öccsének cége nagy értékű közbeszerzést nyert el 2020 végén: nettó 268 millió forintos megbízást kapott a következő években gázhálózatok távfelügyeletére” – írja a 444.hu. Kifejtik, hogy az ifj. Orbán Győző kisebbségi résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. az E.ON dél-dunántúli leányvállalatától nyerte el a megbízást, és bár az Orbánékat megbízó gázszolgáltató német magántulajdonban áll, hamarosan – részben – állami cég lesz.

Az állam ugyanis a hazai E.ON-érdekeltségeket tulajdonló E.ON Hungária negyedét tervezi megvásárolni. A hírről azért szereztek tudomást, mert a pályázatot ifj. Orbán Győző cége nyilvános közbeszerzésen, fővállalkozóként nyerte el.

A projektre a Gamma Analcont egy másik céggel közösen pályázott, és összesen 270 nyomásszabályozó állomás távfelügyeletére kötöttek velük keretszerződést. A cég feladata továbbá a távfelügyeleti rendszer telepítése, üzembe helyezése és dokumentálása lesz, a másik cég pedig a rendszerhez szükséges hardvert és szoftvert szállítja.

A két cég a fentebbiekért 255,9 millió forintot, a rendszer karbantartásáért pedig még 11,8 millió forintot kap. A lap kérdésére nem árulták el, hogy ezt hogyan osztják majd meg egymást között.