18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kényszergyógykezelik a süttői mészárost

2021.03.23. 16:35

A Tatabányai Járásbíróság megszüntette a letartóztatását és elrendelte kényszergyógykezelését annak a férfinak, aki 2020 májusában megölte lánytestvérét és sógorát, majd a holttesteket felgyújtotta – tájékoztatta az MTI-t a Komárom–Esztergom Megyei Főügyészség.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Süttőn felgyújtott családi házban a gyanúsított maga is megégett, állapota miatt csak június végén tudták kihallgatni. A megalapozott gyanú szerint a férfi 36 késszúrással megölte sógorát, majd 19 késszúrással meggyilkolta nővérét. Ezt követően benzint locsolt szét és meggyújtotta – közölte a főügyészség.

A szakértői vélemény szerint a gyanúsított jelenleg és a cselekmény elkövetése idején is kóros elmeállapotban szenvedett, emiatt teljesen képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, illetve ennek megfelelően cselekedjen, ezért vele szemben büntethetőséget kizáró ok áll fenn.

A Tatabányai Járásbíróság letartóztatásának megszüntetése mellett hat hónapra elrendelte a férfi előzetes kényszergyógykezelését, mivel fennáll a veszélye annak, hogy kóros elmeállapota miatt újabb, hasonlóan erőszakos bűncselekményt követ el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport