Nem épül meg a balatonaligai épületszörny

2021.03.23. 09:57

Mégsem épül meg a Balatonaligára tervezett társasház, amely ellen a helyi lakosok tiltakozásba kezdtek. A HVG szúrta ki, hogy a tegnap esti Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint mégsem épül meg az a „társasház”, amelynek építéséről már korábban is írtunk.

Az építkezés ellen tiltakozott a helyi polgármester és a térség országgyűlési képviselője is, aminek következtében az ügy már az Alkotmánybíróság elé került.

A hétfő este megjelent kormányrendelet szerint azonban a Balatonvilágos közigazgatási területén szállodafejlesztésre, valamint ahhoz kapcsolódó ingatlanfejlesztésre szánt helyrajzi számok közül törölték az építkezés helyrajzi számát.

Az építkezésre korábban a kormány intézkedése alapján adtak ki építési engedélyt, egy olyan cégnek, amelynek tulajdonosai közt Sárhegyi Zoltán, a Nemzeti Választási Bizottságnak a Fidesz által delegált tagja is megtalálható.

Az eredeti rendelkezésben külön részletszabályokat alkottak, amelyek erre az építkezésre vonatkoztak, és lehetővé tették azt. 

Most, a tiltakozás miatt viszont úgy fest, hogy mégis meghátrált a kormány, és az új rendelkezés értelmében várhatóan vissza fogják vonni az épületre kiadott építési engedélyt.