Indul az tavaszi nagytakarítás

2021.03.23. 21:27

Országos tavaszi nagytakarítás indul, amelynek célja, hogy a pandémia alatt megsokasodott hulladéktól megtisztítsuk a természetet, erdőket-mezőket − közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda kedden az MTI-vel. 

Mint írják, a kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túrák alatt felgyülemlő hulladékot a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni.

Az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a figyelmetlen túrázóknak vagy a szélnek „köszönhető”, de az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják. A kampány célja, hogy a túrázók ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot, és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak. A kezdeményezéshez sok más szervezet és több véleményvezér is csatlakozott. Bővebb információk az akció weboldalán találhatók.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.