Az önkormányzat szerint pénzt szednének a kerítés építtetői Velencén

2021.03.24. 16:02 Módosítva: 2021.03.24. 16:41
Az építtető a „minőségibb vendégkör” odavonzásának céljával indokolja a fejlesztéseket.

Nem csitulnak az indulatok a Velencei-tó partján ezekben a napokban felépíteni tervezett kerítés ügyében. Amint azt korábban megírtuk, az önkormányzat területeit üzemeltető Gomi Kft. az önkormányzat határozott felszólítása ellenére sem tekintett el a partszakasz kerítéssel történő megvédésétől.

Az üzemeltető legfrissebb bejegyzésében hosszan sorolja, hogy az önkormányzat mely területeken akadályozza a cég szerződésben vállalt munkájának elvégzését. Nem kevesebbet állítanak, mint hogy 

Velence város önkormányzata nem tudja vagy nem is akarja felmérni a problémák súlyosságát, illetve azt tapasztaljuk, hogy el akarja lehetetleníteni a korzó működtetését.

Ennek alátámasztására a településkép védelméről szóló, módosított helyhatósági rendeletben foglaltakra hivatkoznak. Ebben leírják, hogy mik azok, amik nem helyezhetők el a strandon: ugrálóvár, kitelepült mobilházak, óriáskerék. A Gomi Kft. azonban épp ezektől reméli a  strand vonzerejének növekedését. Miközben ők csak „egy minőségibb vendégkör felé” orientálódnának, az önkormányzat még csak válaszra sem méltatja ötleteiket soroló beadványaikat.

Ha nekik közvetlenül nem is, azért a nyilvánosságnak üzent a város vezetése. Gyanújuk szerint a  minőségibb vendégkör felé orientálódás azt jelentheti, hogy a lekerített részen lévő strand használatáért pénzt akar majd szedni a vállalkozás. Azt írják, a Gomi Kft. (mint üzemeltető) kerítésemelése és esetleges díjszedési terve a fennálló szerződés keretében nem jogszerű – ezért az önkormányzat megtette a szükséges lépéseket, és kezdeményezte az eredeti állapot helyreállítását. 

Arról, hogy hajlandó-e a területek üzemeltetésére szerződött vállalkozás az ismételt felszólításnak eleget tenni, egyelőre nincs hír.