Jövő héttől a Volánbuszokon felfüggesztik az első ajtós felszállást

B RKL20210226054
2021.03.25. 16:42

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz rendkívüli intézkedést vezet be – írja a nool.hu. A Volánbusz Zrt. arról tájékoztatott, hogy a fizikai kontaktus minimalizálása érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve – azokon a településeken, ahol a társaság látja el a helyi közlekedési szolgáltatást – a helyi járatokon

március 29-től egységesen felfüggeszti az első ajtós felszállást; a járművezetőket kordonnal határolja el az utastértől.

Az utasoknak több lehetőségük is van megvenni a jegyüket vagy a bérletüket: a kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik az értékesítés.

Továbbá a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni.

Folyamatosan fertőtlenítik a járatokat

Nemrégiben az Index megkeresésére válaszul az MÁV Zrt. azt írta, hogy a MÁV–Volán-csoport a jelenlegi járványhelyzetben is biztosítja a folyamatos és biztonságos személy- és áruszállítást.

Közölték: a Volánbusz a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 68 ezer litert biztosítottak, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 690 ezernél is többet osztottak ki munkatársaiknak.

Azt is írták, hogy az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki, illetve 125 ózongenerátor gondoskodik a teljes autóbusz-állomány, az utasforgalmi helyiségek és a telephelyek fertőtlenítéséről.

(Borítókép: Indulásra váró autóbuszok a Volánbusz által üzemeltetett Népliget autóbusz-pályaudvar indítóállásaiban 2021. február 26-án. Fotó: Róka László / MTI)