Ki kell szervezni az oltást az önkormányzatoknak az érdi polgármester szerint

2021.03.25. 10:31

Kettős tény, hogy a népességelhalálozási és a kórházban ápoltak lakosságarányos számában a legrosszabbul állunk; ennek el kellene borzasztania mindenkit

– jelentette ki az ATV-nek Érd polgármestere. Csőzik László szerint a kórházakat meg kell hagyni az intenzív betegek ellátására, az oltást pedig ki kell szervezni az önkormányzatoknak.

Az újbudai Szent Imre Kórházban például a betegek ellátása mellett 18 oltópontot kell működtetni, miközben az érdi rendelőintézetekben 60 szakorvos áll rendelkezésre. Egy friss kormányrendelet alapján ugyanis a szakorvosi rendelőintézetek szakmai irányítását elvonták, és átkerültek a területileg illetékes kórház irányítása alá. Ez a döntés a polgármester szerint jó ötlet lenne, csak megkésett és rosszul szervezett. 

Az a döntés jó, hogy a kormány észbe kapott, és megpróbálja összeszervezni az orvosok munkáját. A kórházak túlterheltek, de a nagyvárosi szakrendelőkben kapacitástúltengés van, nálunk például a szakorvosok 20-30 százaléka átcsoportosítható a Covid-ellátásba 

– mondta Csőzik, hozzátéve, hogy polgármesterként döntenie kell arról, szükséges-e bezárni a játszótereket, illetve korlátozásokat bevezetni a piacon, ám megfosztották attól, hogy lássa, mennyien hunytak el és fertőződtek meg Érden koronavírusban.