Fegyvert rántott egy férfi egy szegedi boltban, mert volt, aki nem tartotta a távolságot

2021.03.25. 10:08

A zárás előtti hajrában két férfi úgy összebalhézott egy élelmiszerboltban a másfél méteres távolság megtartásán, hogy egymásnak estek, egyikük pedig fegyvert rántott egy szegedi boltban – olvasható a Metropolban.

Két vásárló vitája alaposan elfajult március 23-án, kedd este a másfél méteres távolság megtartásán. A két férfi először csak lökdösődött, majd meg is ütötték egymást, egyikük pedig fegyvert szegezett a másikra. Egy bátor vásárló és egy kasszás közbelépése akadályozta meg a tragédiát.

A két férfi sorban állt, aztán az egyikük felcsattant, és vitatkozni kezdtek. Először oda sem figyeltem; ilyenkor mindenki feszült, elhangzik itt is egy-két ingerült mondat, főleg este. De akkor már én is nagyot néztem, amikor lökdösődni kezdtek a kasszáknál 

– mondta az eset egyik szemtanúja. A dulakodásra a bolt biztonsági őre is reagált, aki a civakodókat kitessékelte az üzletből, ám ők a kasszák és kijárat között folytatták a bunyót.

Kilökdösték egymást az aj­tón, aztán összekapaszkodva legurultak a kinti lépcsőn, de ahogy láttam, még ott is ordítottak és csépelték egymást, majd egy vendég és egy kasszás rohant oda. Ekkor még nagyobb sivalkodás volt, hallottuk, ahogy ordítják, hogy fegyver van nála. Bár kiderült, hogy »csupán« gázfegyver. Döbbenet, hogy azzal jár valaki vásárolni. Az ember már fél kitenni a lábát

– emlékezett vissza az egyik jelenlévő.

A verekedés miatt kihívták a rendőröket; mindkét férfi ellen eljárást indítottak.