Egy hétgyermekes édesanya és egy 23 éves kismama életét sem kímélte a koronavírus

2021.03.26. 20:30

Egy Eger környéki hétgyermekes anyuka császármetszéssel szülte meg hetedik gyermekét, majd súlyos állapota miatt lélegeztetőgépre került, és életét vesztette. Egy Fejér megyei, mindössze 23 éves kismama is elhunyt koronavírus-fertőzés miatt – számolt be a tragikus esetekről az RTL Klub híradója.

Mint az kiderült az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján, Magyarországon is kaphatnak a várandós nők koronavírus elleni oltást. A hatósági ajánlás szerint ezek a nők a Pfizer és a Moderna oltóanyagait kaphatják meg. Az első oltást a terhesség 12. hete után, míg a másodikat a szülést követően javasolt beadni.

Javasolják, hogy a várandós anyuka és szükség esetén az oltó orvos is mindenképpen konzultáljon nőgyógyásszal, illetve a kezelőorvossal. A várandósok védőoltására vonatkozóan a klinikai vizsgálatok még nem zárultak le, ugyanakkor az eddig rendelkezésre álló adatok sem vetnek fel aggályokat. A kismamák védőoltását indokolja, hogy körükben a súlyos koronavírus-betegség és a szövődmények kockázata magasabb – olvasható a kormányzati oldalon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport