Vége a vasúti razziának

2021.03.26. 16:13

Több mint száz esetben tettek feljelentést a rendőrök a 24 órás fokozott vasúti ellenőrzésen – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akcióban szerda reggel 7 órától csütörtök reggel 7 óráig végzett fokozott ellenőrzést a rendőrség az együttműködő szervezetekkel.

Az akció ideje alatt 874 alkalommal vonatokat, 620 esetben állomásokat ellenőriztek közbiztonsági céllal. A hatóságok 

4558 embert igazoltattak, büntetőfeljelentést 10, szabálysértési feljelentést 114 esetben tettek. Előállítottak 21 embert, 30-at fogtak el, 311 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mint írják, az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása volt, fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

Az ellenőrzés kiterjedt a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fémvezetékek védelme érdekében, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó, más jogellenes cselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére – olvasható a rendőrségi közleményben.  • Hírek
  • Csok