Novák Katalin: Hétfő éjfélig jelentkezhetnek oltásra a bölcsődei dolgozók

2021.03.27. 20:18

Hétfő éjfélig regisztrálhatnak a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozók a koronavírus elleni oltásra − írta Novák Katalin az MTI-nek eljuttatott közleményben. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szombat délutáni közleményében emlékeztetett: az oltás mindenki számára önkéntes és ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A kormány döntése értelmében az óvodai és iskolai dolgozók mellett minden, bölcsődei ellátásban dolgozó (szakember és egyéb alkalmazott) is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást – hangsúlyozta Novák Katalin.

A nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, minibölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt 

haladéktalanul, de legkésőbb 2021. március 29-én 12:00 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is. Ezen túl legkésőbb 2021. március 29-én éjfélig regisztráljanak az oltásra.

Azoknak a bölcsődei dolgozóknak, akik betegség miatt nem tudnak részt venni a szervezett oltáson, lehetőségük lesz egy később egyeztetett időpontban felvenni az oltást − olvasható a közleményben.