Visszautasítja Hadházy Ákos vádjait a Q Pharma

2021.03.27. 22:05

Visszautasítja a Q Pharma Gyógyszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft. azokat az állításokat, amelyeket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő fogalmazott meg csütörtökön – olvasható a cég sajtóközleményében.

A politikus Tompos Márton és Molnár Dániel momentumos képviselőkkel tartott közös sajtótájékoztatót. Ebben egy, a kínai vakcinabeszerzésben érdekelt magyar vállalkozás körüli cégháló egyik tagjáról beszéltek, amely már korábban részese volt egy beruházásnak, amelyhez ötszázmillió forintos uniós támogatást kaptak, a Magyar Hang információi szerint azonban nem valósult meg a fejlesztés.

Az üggyel kapcsolatban Hadházy Ákos Polt Péter legfőbb ügyészt kereste, akinek válaszát a Magyar Hang megszerezte. Ebből az derült ki, hogy két gyanúsítottat hallgattak ki, azonban további nyomozati cselekmények szükségesek.

Az érintett cég, a Q Pharma Gyógyszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft. ezt követően közleményben reagált Hadházy Ákos állításaira. Ebben visszautasították és cáfolták a sajtótájékoztatón elhangzottakat, soha nem követtek el bűncselekményt, tevékenységük „prudens és transzparens”, működésükkel és vezetőikkel kapcsolatban nem folyik nyomozás. Közlésük szerint

a Q Pharma Kft. valóban megnyerte a pályázatot, azonban megvalósításától még a támogatás lehívása előtt elállt és azt átadta az NGM hozzájárulásával egy, a társaságtól teljes mértékben független, zöld energiával foglalkozó cégnek. A támogatás felhasználásáról az átvevő társaság tud nyilatkozni.

Arra emlékeztettek továbbá, hogy a pályázathoz kapcsolódó beruházás körülményeit az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) még 2016-ban kivizsgálta, és a Q Pharma Kft. vonatkozásában nem állapított meg szabálytalanságokat. Ennek dokumentációját még 2016-ban meg is osztották a politikussal. A céget és tulajdonosait érintő „valótlan és sérelmes állításokkal kapcsolatban” megteszik a lehetséges jogi lépéseket – közölték.