Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Rusvai Miklós szerint nem lesz negyedik hullám, júniusban lekerülhetnek a maszkok is

2021.03.29. 17:10

Részleges nyitás 2-3 hét múlva lehet, teljes nyitás leghamarabb május végén vagy júniusban lehetséges – ezt mondta Rusvai Miklós az ATV Híradójának.

A víruskutató szerint, ha az adatok kedvezőek lesznek, akkor áprilisban jöhet egy könnyítés, a harmadik hullám pedig májusban véget ér. Ha nem jelenik meg egy „radikálisan új mutáns”, akkor Magyarországon nem lesz negyedik hullám – fűzte hozzá.

Rusvai Miklós azt reméli, júniusban az üzletek, rendezvények, meccsek látogathatóak lesznek, és közterületen nem kell majd maszkot viselni. Ebben szerinte az időjárás is segíteni fog. Az átoltottság növekedésével pedig a járványügyi mutatók, a lélegeztetőgépen lévők, elhunytak és kórházban ápoltak száma is szeptemberi szintre csökkenhet vissza.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek