Folyamatos a daganatos betegek ellátása

2021.03.29. 10:11

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) korlátozás nélkül és folyamatosan végzi a daganatos betegek, valamint a tüdőtranszplantációra váró, illetve azon átesett betegek intenzív terápiás ellátását, beleértve a legmagasabb szintű ellátást jelentő műtüdőkezeléseket (ECMO) is – írja az MTI.

A közleményben olvasható, hogy az OOI a Covid–19-betegek kezelésének élvonalában dolgozó Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) tehermentesítésére átvette az OKPI teljes mellkassebészeti ellátását. Továbbá a Covid–19-fertőzött, ECMO alkalmazásában részesült betegek akut ellátását követően még intenzív ellátásra szoruló betegek kezelésében is részt vesz az OOI, miután a betegek PCR-teszttel már Covid–19-negatívvá váltak.

Természetesen mind a tüdőtranszplantációra váró, ECMO-kezelésben részesülő betegek, mind az ECMO-készülékről már levehető, de még intenzív kezelésre szoruló poszt-Covid-betegek elkülönítve, egyágyas kórtermekben vannak az Onkológiai Intézetben. Ettől függetlenül az OOI Intenzív Terápiás Osztálya teljes kapacitással végzi a daganatos betegek műtétjeinek aneszteziológiai és intenzív terápiás ellátását.  • Hírek
  • Hírek