DK: nem Dobrev Klára fertőzte meg az elhunyt képviselőt

2021.03.30. 17:41

Dr. Konczer Erik, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetője a Facebookon közzétett posztjában azt írta:

aki azt állítja, hogy Dobrev Klára fertőzte meg a koronavírusban elhunyt képviselőjüket, az kegyeletsértő és hazudik.

Azt írta: a rokonok és ismerősök még fel sem ocsúdtak a tragédiából, „most mégis olyan gyalázatos kegyeletsértéssel szembesülnek, amire nincs észszerű magyarázat”. Több kormányközeli lap is azt írta ugyanis, hogy vélhetően Dobrev Klára fertőzhette meg Gyűrüs Károly önkormányzati képviselőt, valamint a tatabányai önkormányzat egyik dolgozóját, akik azóta elhunytak a betegség következtében. 

Konczer Erik elismerte, hogy március 2-án valóban találkoztak Dobrev Klárával Tatán, és ezen a találkozón Gyűrüs Károly is jelen volt, de csak nagyon röviden érintkeztek.

Az egész találkozásuk az utcán nem volt több, mint fél perc. Messziről köszöntötték egymást, és váltottak pár szót

– írta, hozzátéve, hogy ez idő alatt maszkot is viseltek. 

Kifejtette továbbá, hogy ez után ő még forgatott egy videót Dobrev Klárával, itt viszont Gyűrüs Károly már nem volt jelen. Miután kiderült, hogy Dobrev koronavírusos, többek közt ő is teszteltette magát, és negatív lett a teszt eredménye. „Ezért kizárt, hogy Dobrev Klára bárkit is megfertőzött volna. Aki ezt állítja, az hazudik – hangsúlyozta. 

Nincs annál aljasabb dolog, mint emberi tragédiából politikát csinálni

– zárta bejegyzését.   • Bérelnék
  • Bankszámla