Tapasztalatszerzés miatt megy a frontvonalra Kásler Miklós

2021.03.30. 16:12

Kásler Miklós a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: az egészségügyi ellátórendszer legnagyobb megterhelésnek kitett egységeit és a frontvonalban helytálló egészségügyi dolgozókat keresi fel.

Látogatásának célja, hogy a koronavírus-járvánnyal szembeni egészségügyi védekezés legkritikusabb időszakában közvetlen tapasztalatokat szerezzen.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben tett látogatásának tapasztalatai alapján a miniszter közölte: a dolgozók odaadása „az egy éve tartó folyamatos küzdelem” ellenére változatlan maradt, az oltások beadása pedig rendben folyik. 

Az intézetben dolgozók sok gyógyulásról számoltak be neki, egy fiatal férfi például 102 napos lélegeztetés után gyógyult meg. Megérintette ez a találkozás, hiszen látott „egy ifjút életre kelni” – fogalmazott. Látta régi kollégáit fáradtan és elégedetten, és látta a jól felszerelt intenzív osztályt, amelyet közösen teremtettek meg – fűzte hozzá.

Március 30-án 4609 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett.12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormány koronavírusról-tájékoztató oldalán. 

A beoltottak száma elérte a kétmilliót.