Ittas kamasz kötötte el a családi autót

2021.03.31. 18:01

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 15 éves Nógrád megyei fiúval szemben, aki a vád szerint tavaly december 25-én engedély nélkül és ittasan vezette családja autóját – közölte az ügyészség.

A vád szerint a fiatalembert 2020. december 25-én 23 óra 35 perckor igazoltatták a rendőrök Balassagyarmat lakott területén. Kiderült, hogy enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt áll, a család autóját pedig engedély nélkül hozta el, a barátnőjéhez szeretett volna eljutni.

Aki más gépi meghajtású járművét engedély nélkül használja, a jármű önkényes elvételének bűntettét követi el – ha azonban az elkövető jármű tulajdonosának hozzátartozója, csak a sértett kifejezett kérésére indítható eljárás e bűncselekmény miatt

– írja az ügyészség. Mivel jelen esetben az édesapa kijelentette, hogy nem kívánja a fia büntetőjogi felelősségre vonását az autó engedély nélküli elvitele miatt, a Balassagyarmati Járási Ügyészség a kamasz ellen csak az ittas járművezetés miatt emelt vádat a Balassagyarmati Járásbíróság előtt, vádiratában közúti járművezetéstől eltiltásra és a bűnügyi költségek megfizettetésére tett indítványt.