Hevesi Krisztina: Sokan még mindig nem hiszik el, milyen nagy a baj

2021.03.31. 15:32

Egyre többen járnak illegálisan szervezett házibulikba, és hétvégén is nagyon sokan voltak a városban úgy, hogy nem tartották be a járványügyi korlátozásokat. Ez olyan, mintha méterekre a céltól feladnánk a versenyt − mondta Hevesi Krisztina pszichológus a Tv2 reggeli műsorában.

A szexuálpszichológus egy katasztrófafilm megnézéséhez hasonlította a vírustagadók viselkedését. Mint mondta, gondoljuk végig, mennyire tudunk haragudni azokra, akik nem veszik komolyan a katasztrófát. Ők azok a szereplők, akik még mindig nem hiszik el, hogy nagy a baj, továbbra is felelőtlenek és nem törődnek semmivel.

A másik, hogy a mostani helyzetet sokszor egy háborúhoz hasonlítjuk. Hogy most tele van a város, az olyan, mintha valaki évekig egy nedves pincében vacogott a háború idején, és úgy érezte, hogy szerencsés, mert biztonságban van. Aztán a végén felrohan, és azt mondja: „Jó, elegünk van, besokalltunk” − tette hozzá Hevesi Krisztina.

Nem lehet az, hogy mikor méterekre vagyunk a céltól, akkor sokalljunk be.

Túlélők vagyunk

− hangsúlyozta, hozzátéve: vigyázni kell magunkra, ebben pedig az első az oltás. A másik a járványügyi szabályok betartása. Ne a véghajrában mondjuk, hogy elfáradtunk. Ezt túléltük, egyre közelebb vagyunk a végéhez − mutatott rá a pszichológus.