Kiderült ki az év Covid orvosa

2021.03.31. 13:51

Az év Covid orvosa elismerést dr. Orbán Zoltán, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főorvosa kapta a Magyar Kórház Szövetség által indított online szavazáson – írta a heol.hu. Az érdekképviselet és a Duna Bonum Alapítvány akciójában betegektől, hozzátartozóktól, kórházi dolgozóktól várták a szavazatokat 2021. február 22. és március 12. között emellett a Az év Covid szakdolgozója és Az év nem ágymelletti Covid dolgozója elismerésre jelöltekre is. 

A díjakkal a Covid-ellátásban dolgozók áldozatos munkáját szerették volna elismerni. Országosan 95 egészségügyi dolgozót díjaztak jelentős pénzösszeggel.

A Bugát Pál Kórház kifejezetten jól szerepelt, mivel Az év nem ágymelletti Covid dolgozója címet  Kazsu Gál Katalin, a  kórház titkárság munkatársa kapta a beérkezett szavazatok alapján.

A kórházszövetség húsvét után újabb online szavazást indít. Ezúttal Az év Covid kollektívájára lehet szavazni a szövetség honlapján, vagy a Fogjunk Össze platformon.

A kórházszövetség tájékoztatása szerint egyébként az alapítvány összesen mintegy 100 millió forintot adományozott a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban a COVID-ellátásban résztvevő kórházi dolgozók támogatására ettől a díjtól függetlenül is.