Így változik a menetrend a BKK járatain a húsvét alatt

2021.04.01. 18:27

A Budapesti Közlekedési Központ közleményben tudatta, hogy a húsvéti ünnepek idején mely napokon mely menetrend lesz érvényes a járatain. A fővárosban és az elővárosi kék autóbuszokon, valamint a HÉV-vonalakon az alábbi menetrendtípusok lesznek érvényben: 

  • április 2. (péntek): ünnepnapokon érvényes menetrend,
  • április 3. (szombat): szombati napokon érvényes menetrend,
  • április 4–5. (vasárnap–hétfő): ünnepnapokon érvényes menetrend. 

A cég arról is informál, hogy 2021. április 2. és 5. között az M3 metró Újpest-központ és a Lehel tér, illetve a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedik, az M3 pótlóbusz pedig a Lehel tér és a Nagyvárad tér között jár. Emellett 2021. április 3-tól, szombattól ezentúl hétvégén is betérnek egyes 200E autóbuszok a Cargo Cityhez, így a hét minden napján lehetővé téve a munkahelyek kedvező elérését.

Ezenfelül az is tudatja a BKK, hogy 

2021. április 6-tól, keddtől a BKK-járatok és az elővárosi kék VOLÁNBUSZ-járatok az elrendelt online oktatáshoz igazodva továbbra is az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend, a MÁV HÉV-szerelvényei pedig az iskolaidőszakban szokásos menetrend szerint járnak.

Fontos tudni, hogy a H5-ös HÉV a hosszú hétvégén, április 2. és 5. között a szombaton és munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik. Április 6-án, kedden a tanítási szünetben hétfőtől csütörtökig érvényes, ezt követően pedig a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.

A H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-vonalon a hosszú hétvégén, április 2. és 5. között a szombati és munkaszüneti napi, április 6-ától, keddtől pedig a munkanapi menetrend lesz érvényben.

A cég közleménye tudatja, hogy a H7-es pótlóbusz és a H7-es HÉV április 2-án, pénteken a munkaszüneti napokra, 3-án, szombaton a szombatra, 4-én és 5-én, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokra vonatkozó menetrend szerint közlekedik. Április 6-án, kedden a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend, utána ismét a tanítási időszaki menetrend lesz érvényben.