Dobrev Klára felépült a koronavírus után

2021.04.01. 08:11

Dobrev Klára több mint egy hónap után ölelhette magához kisfiát – derül ki a politikus Facebook-posztjából. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője március elején, országjáró körútján kapta el a koronavírust. Hetekig küzdött a fertőzéssel, miközben férje, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke legkisebb gyermekükkel Brüsszelben tartózkodott.

Mint megírtuk, több lap szerint esetleg ő fertőzhetett meg egy önkormányzati képviselőt, valamint a tatabányai önkormányzat egyik dolgozóját, akik azóta elhunytak a betegség következtében. A DK hazugnak és kegyeletsértőnek nevezte az állításokat.

Blikk megkérdezte Dobrev Klárát, mit szól a feltételezésekhez, amelyek szerint az ő látogatása és a maszk nélküli találkozók hozzájárulhattak a megbetegedésekhez. A kérdésre Barkóczi Balázs DK-szóvivő válaszolt:

Jellemző a fideszes sajtóra, hogy emberi tragédiákat is pillanatnyi politikai haszonszerzésre használnak fel. Mindenki, aki az országjárás során találkozott Dobrev Klárával, tesztelte magát, és negatív lett. Dobrev Klára tehát senkit nem fertőzött meg.