18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Gyilkosság vetett véget a háromhetes házasságnak

2021.04.01. 16:24

A másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a büntetés súlyosbítását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vádlott három hét házasság után megölte a feleségét – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az ügyészség tájékoztat róla, hogy a Tatabányai Törvényszék még 2021. február 26-án kihirdetett ítéletében a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt tizenhét év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte.

A férfi feleségül vett egy három kiskorú gyermekét nevelő nőt, akikkel az édesanyjával közösen lakott ingatlanában kialakítandó önálló lakrészben kívánt együtt élni, amelyhez babaváró hitelt is igényeltek. Azonban 

a gyilkos édesanyja erősen ellenezte a házasságkötést, és azt is, hogy a menye odaköltözzön hozzájuk. A férfi két tűz közé került, igyekezett megfelelni mind az édesanyja, mind pedig a felesége elvárásainak, ami miatt pszichésen zavart állapot alakult nála, és emiatt szorongásoldó hatású gyógyszert szedett.

A férj és a feleség a ház sufnijában együtt töltötte az éjszakát, majd a feleség másnap is ott maradt, a férfi átment a ház első felébe, ebédelni az édesanyjához. Nem tudni, hogy mi hangzott el az anya és fia között az ebédnél, ám 

a férj a visszaérkezése után nagyjából másfél órával felkapott egy baltát, és a feleségét minden előzmény nélkül többször fejbe verte, majd a vadászkésével háromszor mellkason szúrta. A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A másodfokú ügyészség szerint a feleségét különös kegyetlenséggel megölő vádlottal szemben a tizenhét év nem elég, szerintük szükséges és indokolt a súlyosabb ítélet, mert a férfi három kiskorú gyermeket hagyott hátra, amikor az édesanyjukkal végzett.