Gyurcsány Ferenc: Ha a kormányfő nem bírja a terhelést, menjen pszichológushoz

2021.04.01. 08:05 Módosítva: 2021.04.01. 13:15

„Talán elvégezhette volna a dolgát időben. És akkor most nem halna meg háromszáz ember egy nap alatt. Kit érdekel a kormányfő lelke?” − tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán közzétett bejegyzésében, amelyben Orbán Viktor szerda esti interjújára reagált.

A DK elnöke nemzeti tragédiának nevezte a jelenlegi járványügyi helyzetet, amely szerinte elkerülhető lett volna. Hangsúlyozta, hogy nem a miniszterelnök lelke, sokkal inkább azok élete érdekli a közösséget, akik még élhetnének, ha „tisztességes kormánya lenne az országnak”.

Hogy egyem az érzékeny szívét a főméltóságú úrnak. Zavarják a rossz hírek. Angyalbögyölő. […] Ha a kormányfő meg nem bírja a terhelést, akkor menjen pszichológushoz. Ráférne

− tette hozzá az ellenzéki politikus, aki a miniszterelnök arra a kérdésre adott válaszán háborodott fel, amelyben a műsorvezető azt kérdezte, mikor billenhet át a halálozások száma. Orbán Viktor erre azt válaszolta: „Én csupa rossz hírt hallok.”

A DK európai parlamenti képviselője, Dobrev Klára is reagált a miniszterelnök tegnapi interjújára, ami szerinte az „elpuskázott lehetőségek tárháza” volt. Gyurcsány Ferenc felesége szerint talán ez volt az utolsó alkalom arra, hogy Orbán Viktor szembenézzen a több mint húszezer gyászoló családdal.

Most még mondhatta volna, hogy hibázott, és nem folytatja így tovább. Mondhatta volna, hogy megértette: az élet az első; kormányként a legfontosabb és legszentebb dolga a magyar emberek életének megmentése. De ő elintézte annyival, hogy csupa rossz hírt hall

− írta közösségi oldalán a politikus, aki hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök több, a járvány szempontjából kedvező egészségügyi intézkedést jelenthetett volna be, mint az oltás felgyorsítása, oltópontok létrehozása, ingyenes tesztelés vagy az egészségügyi dolgozók bérének megemelése.

Annyi mindent mondhatott volna, amitől akár még államférfi is válhatott volna belőle. De Orbán nem volt képes a legnagyobb tragédiában sem kibújni bőréből: Egy akarnok, ámító, simlis szélhámos maradt

− tette hozzá Dobrev Klára, hozzátéve, hogy az épülő stadionra szánt összeggel a vállalkozókat kellett volna segítenie a miniszterelnöknek.