Késelésig fajult a csapszéki összetűzés

2021.04.01. 06:32

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 31 éves és egy 21 éves férfi ellen – közölte az ügyészség.

A vádlottak 2019 júliusának végén egyik délután, erősen ittas állapotban, gyalogosan közlekedtek Putnok belterületén. Összetalálkoztak a kerékpározó sértettel, valamint a társaságában két másik férfival, akik lovas szekéren közlekedtek. A vádlottak kötekedni kezdtek mindhármukkal, azonban ekkor még nem történt tettlegesség, mivel különböző irányba tartottak.

Később a lovasszekeres férfiak megálltak egy sörözőnél, és csatlakozott hozzájuk a sértett is. Ide érkezett meg egy idősebb férfi, aki vásárolni készült a boltban. Mindannyian beszélgettek. Az úton ebbe az irányba jött a két vádlott is, és már messziről kiabáltak a társaság felé, támadólag fellépve.

A fiatalabb vádlott a bolt elé érve, minden előzmény nélkül az idős férfit lábon rúgta, aki ettől a földre esett. Ekkor a sértett a védelmére kelt, és felelősségre vonta a vádlottat a bántalmazásért, aki ekkor viszont őrá támadt, többször megpróbálta ököllel megütni, illetve megrúgni, de a sértett kitért előle, majd megfogta, lenyomta a földre, és felszólította, hogy nyugodjon meg.

Ekkor avatkozott közbe az idősebbik vádlott: a sértettet le akarta húzni a földön lévő társáról, ez azonban elsőre nem sikerült, mivel a sértett eltolta magától, és felállt a másik vádlottal együtt, akit felszólított a cselekmény befejezésére. Az idősebbik vádlott azonban ehelyett kiabálva rátámadt a sértettre. Az ott tartózkodók közül egy másik férfi megpróbálta lefogni, azonban a fogásból kiszabadult, a nadrágzsebéből elővett egy 23 centiméter hosszúságú kést, és mellkason szúrta a sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A szúrást követően a vádlott a lovas kocsi egyik utasát is megtámadta, aki elszaladt, és a közeli boltban kért segítséget. A vádlott üldözte, de a bezárt boltajtón nem tudott bemenni, így elment a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű, kést használó idősebb vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével, míg a büntetlen előéletű fiatalabb vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport