18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lezárult a nyomozás Szilágyi István megölésének ügyében

2021.04.01. 09:29

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lezárta a Szilágyi István megölése miatt folytatott nyomozást, és az iratokat átadja az ügyészségnek – közölte a rendőrség. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytattak nyomozást az ötvenéves Sz. Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly május 3-án reggel, XVII. kerületi otthonukban megölte 83 éves édesapját.

A nyomozás adatai szerint a férfi az édesapját hét és nyolc óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, megtaposta a mellkasát. Az idős férfi végül a többszörös koponyatörés és sorozatos bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Elfogása után az áldozat fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. Az elvégzett elmeorvos-szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. Eszerint Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját. A gyanúsított édesanyja próbált segíteni férjének, de a fiát nem tudta megállítani. Ezt követően egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

A nyomozók a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett ügyében az eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadják az ügyészségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport