Húsvétkor is várják az oltakozókat

D KOM20210327003
2021.04.02. 14:02

Húsvétkor is nyitva lesznek a kórházi oltópontok, a háziorvosok így ezekbe, valamint a kijelölt szakrendelőkbe is küldhetnek oltásra várókat a hosszú hétvégén – olvasható azt MTI által közölt elektronikus levélben, amelyet az országos oltási munkacsoport vezetője a budapesti háziorvosoknak írt.

György István közölte, hogy a szakrendelőkről a fővárosi oltási munkacsoport tájékoztatja a háziorvosokat. Hozzátette, hogy a Moderna vakcináját várandós kismamák is megkaphatják. Az oltási munkacsoport vezetője a levélben köszönetét fejezi ki a háziorvosoknak a részvételükért Magyarország eddigi legnagyobb oltási programjában. A levélben hangsúlyozza, hogy a háziorvosoknak is köszönhető az uniós átlagot jelentősen meghaladó magyarországi átoltottsági arány, a járvány megállítása azonban további erőfeszítéseket igényel.

Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi 80 ezer forint kiegészítő díjazásra jogosult

– írja a levelében György István. A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon emlékeztetnek rá, hogy jelentősen meggyorsítja az oltással járó adminisztrációt, ha az oltandók magukkal viszik az oltásra a hozzájáruló nyilatkozatot.

Kérjük, hogy ha teheti, akkor nyomtassa ki, töltse ki és vigye magával az oltásra a nyilatkozatot akár háziorvosi rendelőbe, akár kórházi oltópontra hívják önt!

– olvasható a kormányzati portálon, ahonnét letölthető a nyilatkozat. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy húsvét után 2,5 millió beoltott lehet, április 13-ra pedig már a hárommillió beoltottat is elérhetjük.

Ha elérjük a 3-3,5 milliót, jöhet a következő lépés, erről jövő héten tudom tájékoztatni a nyilvánosságot

– jelentette ki. Hozzátette: a 2,5 milliós oltottság után néhány nappal életbe lép az új szabályozás.

(Borítókép: Szakápoló a Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás első adagjával olt be egy nőt egy kórház oltópontján 2021. március 27-én. Fotó: Komka Péter / MTI)