Kincses Gyula: Együtt kell működnünk, hogy ne legyen rosszabb a helyzet

DSC 8498
2021.04.02. 11:26

A gyógyítás hatalmas felelősség, a helyzet drámai, de kollégáim hihetetlen megfeszített munkával mindent megtesznek azért, hogy minden beteget egyformán láthassunk el – jelenti ki Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az Országos Kórházi Főigazgatóság Facebook-oldalán közölt Húsvét előtt című videóban. Hozzáteszi:

ahhoz, hogy a helyzet ne legyen még rosszabb, mindenki együttműködésére és a szabályok betartására van szükség.

A szakdolgozók kitartanak a betegágyak, a lélegeztetőgépek mellett és az oltópontokon is – hívja fel a figyelmet Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Arra is kitér, hogy sajnos számtalan tragédia tanúi voltak az elmúlt egy évben,

de mindig ott álltak, és most is ott vannak – hivatás és a kötelességtudattal – az ápoltak és az ellátottak mellett.

Akik az egészségügyben dolgoznak, nap mint nap azért küzdenek, hogy mindenkinek segítsenek – hangsúlyozza Daróczy-Gaál Ágnes, a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, aki szerint a mostani helyzetben eddig soha nem látott mértékű energiát és áldozatot kell vállalniuk azért, hogy ezt megtehessék.

Báthori Gergő, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint kollégáik kitartását most minden egyes biztató szó, köszönet erősíti.

Ezekből érezhetjük, hogy az egész ország támogat minket

– teszi hozzá.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint is csak ezzel a támogatással lehet elég erejük ahhoz arra, hogy legyőzzék a vírust.

Soha nem volt még nagyobb szüksége az egészségügyi dolgozóknak arra, hogy biztató szavakat és elismerést kapjanak

– fogalmaz Soós Adrianna.

Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke arra kér mindenkit, hogy amikor szirénázó mentőautót hall, gondoljon arra, hogy milyen hatalmas küzdelem zajlik a világjárvány ellen.

Érezzünk együtt azokkal, akik a kórházakban, betegen az életükért küzdenek, és azokkal is, akik értük küzdenek, mert mindannyian életveszélyben vannak

– mutat rá Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Legyünk figyelemmel egymásra, és tartsuk be az óvintézkedéseket és korlátozásokat, hogy együtt, a feltámadás hetében, bízva a feltámadásban, Magyarország megújulva és gyógyultan induljon el újra

– hangsúlyozza Cser Ágnes.

Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató szerint köszönet jár mindazoknak, akik az egészségügyben küzdenek a vírus ellen a húsvéti ünnepek alatt is, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy meggyógyítsák a betegeket. „Ennek köszönhetően elmondhatjuk, legyen béke már, legyen vége már” – zárja Jenei Zoltán az Országos Kórházi Főigazgatóság oldalán megjelent videót.

(Borítókép: Kincses Gyula. Fotó: Bődey János / Index)