Boldogkői Zsolt: Az oltásellenesekre alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat

2021.04.04. 13:55

Átoltottság tekintetében egyre jobban állunk világviszonylatban, ami hamarosan jótékony hatással lesz a ma még kedvezőtlen egészségügyi statisztikákra is – fogalmaz Boldogkői Zsolt, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, azonban a molekuláris biológus arról is ír Facebook-posztjában, hogy két problémát azért még meg kellene oldani. 

Ne nyissanak meg az iskolák áprilisban – kérte, és hozzáfűzte, a gyermekek oltása még nem kezdődött el, a tanároké pedig nem fog kellő immunitást adni. „Ha ez nem lenne elég, a brit variáns veszélyes a gyermekekre, ráadásul ők haza is viszik a vírust” – jegyezte meg. 

Ezen túl Boldogkői Zsolt arról is írt, hogy a koronavírustól azért sem tudunk megszabadulni, mert az oltásellenesség miatt nem nő tovább az átoltottság. Szerinte le kell törni az oltásellenességet, és növelni a hajlandóságot arra, hogy az emberek beoltassák magukat. Úgy látja, hogy ennek az eszköze lehet a védettségi igazolvány, amellyel jogosítványokat lehetne adni, a járványszkeptikusokat és az oltásellenes hangadókat pedig a hatályos jogszabályok alapján kellene felelősségre vonni.

Úgy érzékelem, hogy az ellenzék is stratégiát váltott, és nem agitál már túlságosan a keleti vakcinák ellen

– zárta a Facebook-posztját.