Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Kijött a rendelet, április 19-ig maradnak a védelmi intézkedések

D ATI20201111042
2021.04.07. 21:47

A kormány az operatív törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét. A részletek szerda este megjelentek a Magyar Közlönyben. A rendelet este tíz órakor lép hatályba.

Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyeken a másfél méteres távolságot tartani – adta hírül a központi tájékoztató oldal.

Szabadidős sporttevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel, hogy másoktól legalább másfél méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

(Borítókép: Bezárt olasz étterem Nyíregyházán 2020. november 11-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)