Emma
5 °C
10 °C

Húsvét előtt engedték haza Aradszki Andrást

2021.04.08. 13:36

Az ima, az orvosi ellátás és a jó fizikai állapota mentette meg Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselőt, aki tavaly év végén szenvedte meg a koronavírust, és azóta már az otthonában lábadozik. A politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta: életeket lehet megóvni azzal, ha betartják a szabályokat, ugyanakkor megdöbbentőnek tartja, hogy még mindig sokan tagadják a kór létezését, elvetik a maszk viselését vagy az oltás ellen hangolnak.

Lehet, hogy náluk nem ilyen súlyos lefolyása lesz a betegségnek, akár még tünetmentesek is lehetnek, de bármelyik szerettüket, akár a párjukat, gyermekeiket, rokonukat, barátjukat, ismerősöket bajba sodorhatják. Kiszámíthatatlan, hogy egy-egy embert mennyire visel meg a koronavírus, ezért nem érdemes kockáztatni

– tette hozzá. Aradszki András november közepén kapta el a koronavírust, majd kórházba és lélegeztetőgépre került, és csak húsvét előtt térhetett haza. Különösebb panasza már nincs, a szokásos poszt-Covid-tünetek jelentkeztek nála, így az álmatlanság, a fizikai gyengeség és a fáradékonyság.

Családja elmondása szerint legalább ötször lemondtak róla, hogy élve kijöhet a kórházból, de „a Jóisten és az egészségügyi dolgozók segítségével végül mégis győztesen kerültem ki a kórral folytatott küzdelemből”  emelte ki.

Miközben Aradszki András az intenzív osztályon feküdt, egy főleg álhíreket publikáló, prominens baloldali politikusokhoz köthető hírportálon fizetett hirdetésként őt gyalázó írások jelentek meg, amit a képviselő gátlástalannak tart. A politikus a gyógyulásával kapcsolatban elmondta: nagyon hálás az embereknek a sok fohászért, még külföldön is imádkoztak a gyógyulásáért. „Az ima, az orvosi ellátás és a jó fizikai állapotom mentett meg. Ezek mind kellettek a csodához” – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő.