Babos Tímea elkapta a koronavírust, kizárták a tenisztornáról

2021.04.08. 16:55

Hiába jutott a legjobb nyolc közé Babos Tímea a Charlestonban zajló, 565 ezer dollár (175 millió forint) összdíjazású női tenisztornán, mégsem folytathatja a küzdelmet, mert pozitív lett a két legutóbbi koronavírustesztje, így automatikusan kizárják a versenyből, és tíz nap karantén vár rá.

A magyar világklasszis a közösségi oldalán azt írta, nem érti, mikor és hogyan fertőződhetett meg.

Múlt héten Miamiban buborékban versenyeztem (ez azt jelenti, hogy végig csak a hotelben és a pályán voltam a többi sportolóval maszkban, stb...), ahol három negatív Covid–19-tesztem volt. Onnan átrepültem ide, Charlestonba csütörtökön, és ismét egy negatív tesztet produkáltam. Azóta is folyamatosan buborékban vagyok, sehol nem voltam, betartottam minden óvintézkedést. Mindezek ellenére a tegnapi koronavírustesztem pozitív lett. Azóta volt egy második tesztem, ami szintén ezt mutatta

– fejtette ki a soproni teniszező, hozzátéve, hogy szinte semmilyen tünete nincs, kicsit fáj a feje és a torka, illetve egy napig fáradékonynak érezte az izmait. Most tíz napig nem hagyhatja el a hotelszobáját sem.

Az egyéni világranglistán 106. helyen álló teniszezőnő az orosz Veronika Kugyermetovával a negyeddöntőre készült, amikor a tesztje pozitív lett.