18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Emberöléssel gyanúsítják a Honvédkórház ámokfutóját

2021.04.08. 18:32

A korábban közölteknél súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítják azt a férfit, aki egy fővárosi kórház Covid-osztályán szúrt megtöbb embert. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a külföldi gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását további három hónappal – tájékoztatta az MTI-t a fővárosi főügyész.

A gyanú szerint a 37 éves férfi március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először egy betegtársát fojtogatni kezdte, és többször mellkason ütötte. Támadásával csak a sértett segítségért kiáltása miatt érkező ápolók láttán hagyott fel. Ezután a szomszéd kórteremben sebészeti ollókkal megszúrt egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított ezek után az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megkísérelte mellkastájékon megszúrni, aki a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel el tudta hárítani.

A dühöngő gyanúsítottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékezniük, egyikük a kezén szúrt, könnyű sérülést szenvedett.

Az altatásban lévő, súlyosan bántalmazott nő az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére a támadást követő negyedik napon meghalt.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a nyomozó hatóság az eljárásban a gyanúsítottat folytatólagosan kihallgatta.

A férfit immár közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják – írta Ibolya Tibor, hozzátéve, a BRFK életvédelmi nyomozói a súlyosabb bűncselekmények megalapozott gyanúját a férfival közölték.

A főügyész emlékeztetett továbbá, hogy a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását 2021. április 16-ig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A Fővárosi Főügyészség szerint a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, valamint a terhelt személyi körülményeire tekintettel továbbra is szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása ugyancsak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

A BRFK a bűncselekmény napján arról számolt be, hogy egy kínai állampolgárságú férfi az ügy gyanúsítottja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport