Megint kihallgatták Simonka Györgyöt

2021.04.09. 06:54 Módosítva: 2021.04.09. 07:10

Újabb ügyben hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Simonka Györgyöt. A fideszes országgyűlési képviselőt hatósági eljárás során elkövetett kétrendbeli vesztegetéssel gyanúsítják – írták az ügyészség honlapján. A politikus a csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A gyanú lényege szerint, miután Simonka György – gyanúsítotti kihallgatása előtt – tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, valamint az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.

Simonka György és társai ellen egyébként bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó – 1,4 milliárd forintos – költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. Büntetőpere 2020. október 13-án indult, ő a harmadrendű vádlott. Februárban az Országgyűlés felfüggesztette a mentelmi jogát.