Két ollóval több mint 30-szor szúrt a Honvédkórház ámokfutója

2021.04.11. 19:57

Nem egy, hanem két ollóval szúrta meg több mint harmincszor betegtársát egy kínai állampolgárságú férfi a Honvédkórház Covid-osztályán – tudta meg a Blikk. A férfi még egy orvosok által alkalmazott, fémből készült hegyes végű eszközt is használt, de arra nem térnek ki, hogy ez egy szike lehetett-e. 

A bulvárlap úgy értesült, hogy a férfinak három gyermeke is van. Közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, valamint súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják.

Korábban az Index is írt róla, hogy egy 37 éves férfi március 13-án délután fojtogatni kezdte egy betegtársát, és őt többször mellkason ütötte. Ezt csak akkor hagyta abba, amikor odaértek az ápolók, de ezután a szomszéd kórteremben sebészeti ollókkal megszúrt egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt, aki később meghalt

Hogy mi váltotta ki a férfinál ezt a viselkedést, a mai napig nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy a támadó hogyan jutott jutott hozzá az eszközökhöz. 

A 37 éves kínai férfi egyébként jogszerűen tartózkodott Magyarországon, ezt Pintér Sándor belügyminiszter közölte.

A címlapkép illusztráció.