Halállal végződött a születésnapi buli, mindenki elkapta a koronavírust a paksi családban

2021.04.11. 19:50

Mindenki elkapta a koronavírust abban a tízfős társaságban, amely március elején gyűlt össze egy szobában megünnepelni egy 86 éves asszony, egy nagymama születésnapját. Ketten közülük meghaltak – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. Ennek a történetét egy paksi anya, Rózsa Beáta mesélte el. Szerinte mindegyiküknél volt maszk, és bár két olyan családtag is akadt, akiknek tünetei voltak, levették, amikor ettek a születésnapi tortából, arról pedig nem tudtak, hogy egyikük szervezetében már két hete lappang a kór.

A 86 éves asszony halt meg először, aztán az anya édesapját és édesanyját is kórházba vitték Szekszárdon. Negyvenfokos lázzal és kétoldali tüdőgyulladással aztán kórházba került maga Rózsa Beáta is. Szteroidokat kapott, oxigénmaszkkal tudott csak lélegezni.

Az izmod, a bőröd fáj, a mindened, ne érjenek hozzád, mert mindened fáj. A belső szerveid… azt is érzed, amit eddig nem is tudtál. Volt egy olyan napom, amikor mintha rázták volna alattam az ágyat, annyira remegtem

– mesélte Rózsa Beáta. Édesapja eközben elveszítette a küzdelmet a kór ellen; a halálhírt neki kellett közölnie az édesanyjával, amikor tolószékben levitték egy szinttel lejjebb. Elkapta a koronavírust a férje is, de ő otthon vészelte át a fertőzést. 

Az anya azt állítja, azért mesélte el a történetét, hogy más is okuljon belőle.

Ha két család meggondolja ezt, akkor már emberéleteket mentünk

– mondta erről.