Novák Katalin: Egyre üresebb lett a konzervatívok által lakott ház

D  YT20201216002
2021.04.11. 15:12 Módosítva: 2021.04.11. 15:12

Az európai konzervatívok által lakott ház az utóbbi időben egyre üresebbé vált, a Fidesz azonban készen áll arra, hogy újra élettel töltse meg ezt a házat, kitárja kapuit az új gondolatok és a beköltözni vágyók előtt, hogy egyre többen megtapasztalhassák, milyen jó itt, szabadon élni – írta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke a Welt am Sonntag német lapban megjelent cikkében.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter A konzervatívok európai otthona című írásában hangsúlyozta, a Fidesz valódi konzervatív értékeket képvisel, Európában pedig egy olyan demokratikus jobboldalra van szükség, amely nem a baloldali-zöld korszellemnek próbál megfelelni, hanem a jobboldali pártok együttműködésében Európa jövőjét alakítja.

Így teremthetünk európaiak millióinak politikai értelemben is otthont és ez jelentheti az európai demokratikus jobboldal újjászületését is. Ez a mi »Willkommenskultur«-unk Európa számára

– fogalmazott, majd kiemelte, nem felel meg a valóságnak Manfred Weber, az EPP frakcióvezetőjének azon korábbi állítása, amely szerint a Fidesz szélsőjobboldalivá vált, szövetséget kötött az AFD-vel.

Kiemelte, hogy a Fidesz számára Németországban a CDU és a CSU a természetes politikai szövetségesek, más német pártokkal nem tervezünk szövetségre lépni, még akkor sem, ha egyesek mindenképpen ezt a benyomást akarják kelteni – fejtette ki. 

A Fidesz szigorúan elhatárolódik az olyan pártoktól, amelyek nem állnak ki az alkotmányos rend mellett – írta. 

„Magyarországon mi vagyunk az egyetlen ilyen politikai erő, hiszen a posztkommunistákból, szocialistákból, liberálisokból és zöldekből álló teljes ellenzék szövetségre lépett egy nyíltan antiszemita, rasszista párttal (Jobbik), annak érdekében, hogy a következő választásokon közös jelölteket állíthassanak ellenünk” – közölte a politikus.

Ennek a politikai trágárságnak épp annyira nem volt semmilyen visszhangja európai szinten, mint az Európai Bíróság közelmúltbeli határozatának, amellyel egy, a sajtószabadságot állítólagosan sértő magyar reklámadót jogszerűnek minősített –  jegyezte meg.

Továbbá tévedésnek nevezte azokat a vádakat, amelyek szerint Magyarország egy elnyomó rezsim által uralt, elszigetelt, elmaradott ország.

A Visegrádi négyek közép-európai együttműködése kiemelkedő, az Európai Tanácsban hamarosan a magyar miniszterelnök lesz a legnagyobb tapasztalattal rendelkező vezető, és most, a Fidesz Európai Néppártból való kilépését követően egyértelművé vált, hogy a demokratikus jobboldal pártjainak többsége örömmel építene ki szorosabb együttműködést a magyar kormánypárttal – írta.

Felidézte, április 1-jén Budapesten Orbán Viktor fogadta az európai jobboldali pártcsaládok legerősebb pártjainak vezető képviselőit: Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnököt és Matteo Salvinit, a Mario Draghi-vezette kormányban részt vevő Liga, a legnépszerűbb olasz párt elnökét.

A három vezető megállapodott abban, hogy újraszervezik az európai demokratikus jobboldalt – hangsúlyozta Novák Katalin, majd kijelentette, olyanokkal fognak együttműködni a jövőben, akik igent mondanak a szabadságra, a nemzetre, a családra, a kereszténységre és az emberi méltóságra, de nemet mondanak a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, a cenzúrára és az antiszemitizmusra.

Novák Katalin kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány az európai együttműködést is próbára teszi, mivel az európai polgárok nehezen fogadják el, hogy kevés az európai szinten engedélyezett oltóanyag, lassú a beszerzés, akadozik a döntéshozatal.

Egyre többen vannak, akik úgy érzik, a szabadság, a nemzet, a hagyományos család, a keresztény kultúra, az emberi méltóság olyan értékek, melyeket már nem képviselnek a névleg jobbközép pártok

– fogalmazott, és hozzátette, hogy ezeket az embereket joggal háborítja fel, hogy a baloldali liberális fősodortól eltérő véleményük miatt megbélyegzik, kirekesztik, hátrányosan megkülönböztetik őket. Példaként említette Petry Zsoltot, a magyar kapusedzőt, akit a Hertha BSC azonnali hatállyal elbocsátott toleráns, de a német fősodortól eltérő véleménye miatt.

Novák Katalin szerint egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy hogy lehet az, hogy a baloldalnak csak közepe, a jobboldalnak pedig csak széle van. Kiemelte, hogy ezekben a vészterhes időkben Magyarország is erejét megfeszítve védekezik.

„A nyugati vakcinák mellett biztonságos orosz és kínai oltóanyagokkal megdupláztuk a beadható oltások számát, így az EU-tagállamok sorában a második legmagasabb átoltottságot értük el. Megemeltük az orvosok bérét, elindítottuk Magyarország legnagyobb otthonteremtési programját, és jövő évtől a fiatalok számára személyi jövedelemadó-mentességet biztosítunk” – írta Novák Katalin, majd hozzátette, mindeközben Európa-szerte politikusok, kormányok gyengülnek meg vagy buknak el korrupciós botrányok, hazugságok miatt. 

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta, ezzel szemben mi magyarok, tudjuk, merre megyünk.

Határozott elképzelésünk van arról, hogyan lehet kultúránk, nemzeti értékeink megőrzése mellett versenyképes, modern országot építeni. Vendégszeretettel fogadunk mindenkit, aki tisztelettel és a közös jövő szándékával érkezik

– fogalmazott, majd kitért arra is, hogy szerinte a Fidesz kormányzásának elmúlt 11 évében három olyan, az európai jogrendet tiszteletben tartó döntés született, mely a balliberális média és politika által uralt európai térben megbocsáthatatlan bűnnek minősül:

2011-ben az Alaptörvényben rögzítettük, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata, 2015-ben nemet mondtunk a tömeges bevándorlásra és most a magyarokat a nemzeti hatóságaink által jóváhagyott oltásokkal is beoltják.

A politikus szerint ezek a döntések onnantól bűnnek tekintendők, hogy egy nagy tagállam letér erről az útról. 

Novák Katalin egyébként híresen jól ír, olyannyira, hogy egy olyan novelláért kapott különdíjat nagyjából tíz éve, amelyben azt mérlegeli, hogy hét évig tartó anyaság után visszamenjen-e dolgozni felelős beosztásba. Visszament, majd ő lett a családokért felelős tárca nélküli miniszter, és  arról beszélt, hogy nem érdemes a nőknek arra törekedniük, hogy annyi pénzt keressenek, mint a férfiak, emiatt egy kicsit rászállt az ellenzék, megszólalt az ügyben például Gy. Németh Erzsébet, szerinte egy megalázott, de mindent elviselő női társadalmat akar Novák Katalin.

Az MSZP-s szegedi polgármester, Botka László arra kérte Novák Katalint, hogy fejezze be a rombolást, és azt is elmondta, hogy nála nagyobb feminista valószínűleg nem is nagyon létezik, mert neki három lánya van, és arra igyekszenek őket nevelni, hogy vannak ugyanolyan értékesek, mint a férfiak. 

Nem annyira volt elragadtatva a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozata sem, ők arról írtak, hogy a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is, hanem azért mert csak így tud megélni ő és a családja.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter végül azzal hárította az őt ért támadásokat, hogy szerinte az újságírók és még rajtuk kívül nagyon sokan

kiforgatták a szavait. 

(Borítókép:  Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. Fotó:  Illyés Tibor / MTI)  • Hírek
  • Hírek