Szentkirályi Alexandra: Magyarország oltásbajnok, a többi EU-ország a hátunkat nézi

2021.04.12. 17:15

Magyarország oltásbajnok, az Európai Unió más országai a „hátunkat nézik” − fogalmazott a kormányszóvivő a Kossuth rádió hétfő reggeli műsorában. Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy

MAGYARORSZÁGON MÁR TÖBB MINT MINDEN NEGYEDIK EMBER MEGKAPTA AZ OLTÁST.

Folyamatosan dolgoznak az oltási munkacsoport tagjai, a háziorvosok és az oltópontokon szolgálatot teljesítők − közölte Szentkirályi Alexandra, hozzátéve: korán reggel elindulnak a vakcinaszállítmányok a raktárakból az oltási helyekre, a behívott emberek pedig nagy számban meg is jelennek ott.

Az oltások számának csak a beérkező vakcinák szabnak határt, és ebben Magyarország jól áll, hiszen nemcsak a brüsszeli, hanem a keleti vakcinákkal is számolhat

− emelte ki a szóvivő, hangsúlyozva, hogy most már minden zárás csak korlátozni tudja a járvány terjedését, megakadályozni már nem, és minden oltással egyre közelebb leszünk a szabad élethez.

Mint mondta, a hétvégén fejeződött be a pedagógusok második körös oltása, csütörtök és vasárnap között újabb százezren kaptak oltást. Az általános iskolák és az óvodák április 19-i nyitását a honvédség is segíti, már 135 intézményt fertőtlenítettek a katonák − tette hozzá.

Az érettségik biztonságos lebonyolítása érdekében 

A KÖZÉPISKOLÁKBAN CSAK MÁJUS 10-ÉN ÁLL VISSZA A JELENLÉTI OKTATÁS,

viszont kiscsoportos felkészítőket, konzultációkat továbbra is szervezhetnek az intézmények. A tavalyihoz hasonlóan idén is, ahol lehet, csak írásbeli érettségiket tartanak − tájékoztatott Szentkirályi Alexandra.

A kormány mindent megtesz azért, hogy minél több munkahelyet megőrizzen, és ahol szükséges, ott újakat lehessen létrehozni − emelte ki a kormányszóvivő. Példaként említette, hogy eddig már több mint 155 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást a legnehezebb helyzetbe került szektorokban, amely a nyitásoktól függetlenül a teljes áprilisi hónapra jár az érintetteknek.

Minden egyes beadott oltással közelebb vagyunk ahhoz, hogy újraindulhasson az élet − jelentette ki Szentkirályi Alexandra.