Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Karácsony Gergely: újabb tízezer tesztet ajánl fel az önkormányzatoknak a főváros

2021.04.12. 21:12

A tesztelés az oltás mellett továbbra is az egyik legjobb fegyver a koronavírus-járvánnyal szemben, ezért a mai megbeszélés után úgy döntöttünk, teszteléssel segítjük az iskolanyitást – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Hozzátette: eddig ötvenezer tesztet osztottak szét a fővárosi lakosság és a kerületek között, ezúttal tízezer tesztet ajánlanak fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat.

A főváros vezetője ma több pedagógus és szülői szervezettel, illetve Szlávik János főorvossal egyeztetett az április 19-i iskolanyitással kapcsolatban. Szerinte a számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is vezeti a legborzalmasabb listát, amely szerint a lakosság arányában nálunk kiemelkedően sokan halnak meg. Úgy véli, hogy ilyen helyzetben nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött.

Karácsony Gergely továbbra is arra kéri a budapesti lakosságot, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltópontokon.