Újranyitásra készül a turai kastélyszálló, Hadházy Ákos a rendőrséghez fordul

2021.04.12. 15:21

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szerint Tiborcz István luxusszállodájára nem vonatkoznak a szigorú járványvédelmi szabályok. A politikus erről Facebook-oldalán ír, és azt állítja: több jelzést kapott arról, hogy a turai Botaniq Hotel a járvány alatt is üzemel. 

Mint írja, most ő maga, két hete pedig egy kollégája „győződött meg arról”, hogy valóban, Tiborcz István szállodája „minden jel szerint gond nélkül üzemel”. A képviselő hozzáteszi, a rendelet szerint üzleti és oktatás céllal érkező vendégeket fogadhatnak a szállodák, ugyanakkor Hadházy Ákos kételkedik abban, hogy „egy hölgy és egy úr szombat este hétkor érkezett a kapuhoz, a portás egy papírlapból (vendéglista) ellenőrizte a nevet, majd a kastély főbejáratához irányította a vendégeket”. A politikus bejelentést tett a rendőrségen. 

Eközben a bdpstgroup.hu oldalán olvasható: a BDPST Group szállodái az újranyitásra készülnek. 

Megkezdte a felkészülést az újranyitásra a BDPST Group. A cégcsoport portfóliójában jelenleg három szálloda található, a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, valamint a belvárosi Hotel Alice. Az újranyitás jegyében mindhárom szállodánál elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése

– írják, hozzátéve, hogy maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad. Az üzleti célról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, minden vendég maga tesz nyilatkozatot.